Training Oefening baart liefde

Om de liefde te ervaren en daarin te kunnen geven, zijn twee mensen nodig. De relatie, waarbinnen de liefde haar weg vindt, vraagt om aandacht, onderhoud en commitment naar elkaar. Het is van belang dat er balans is tussen de investeringen in de relatie ten opzichte van investeringen die je doet in jezelf. Elke goede relatie begint met een goede relatie met jezelf.

Wat heb jij nodig?
‘Oefening baart liefde’ is ontstaan vanuit een casus die Barbara als psycholoog meemaakte. Met een cliënte van haar ging het een tijdlang goed. Zij was zichzelf meer gaan waarderen en stelde zichzelf vaker de vraag wat zij nodig had. Toch belde zij op een gegeven moment weer omdat ze niet lekker in haar vel zat. Haar moeder had kanker en haar vriend had zijn baan verloren. Ingrijpende levensgebeurtenissen. Dingen waar zij plezier aan beleefde schoten erbij in. Toen Barbara met haar naging waarom ze niet meer lekker in haar vel zat, bleek dat ze door de omstandigheden haar eigen dingen had opgegeven. Ze focuste zich alleen nog maar op anderen, waardoor ze geen aandacht meer voor zichzelf had, met alle gevolgen van dien…

Een goede relatie met jezelf onderhouden
Door omstandigheden kun je de relatie met jezelf verliezen. Tijdens de 2-daagse training gaan we in op het onderhouden van een goede relatie met jezelf. Wat doe jij als externe omstandigheden veranderen? Zorg je goed voor jezelf of cijfer je jezelf weg? Hoe neem jij ruimte in om jouw behoeften en wensen kenbaar te maken? En een belangrijke centrale vraag; wat doe jij om de relatie met jezelf te onderhouden?

Barbara leert je hoe je een goede relatie met jezelf kunt hebben en Sacha ondersteunt dat met oefeningen. Gedachten, gevoelens en externe factoren hebben invloed op onze lichaamstaal. Blijf jij staan? Maak je jezelf kleiner? Hou jij je groot? Vlucht je?

Als deelnemer word je door de oefeningen bewust van wat je doet en hoe je reageert. Je ziet dat terug in jouw manier van communiceren. Sommige mensen schieten bijvoorbeeld altijd in de slachtofferrol; ze voelen zich aangevallen, huilen, vluchten. Anderen hebben de neiging zich te verdedigen, boos te worden, te schreeuwen of te vechten.

Dicht bij jezelf blijven in relatie met een ander
Na het volgen van deze training ben jij je meer bewust van jezelf en hoe je reageert als externe factoren veranderen. Je leert om dicht bij jezelf te blijven. Door te zien en ervaren wat er gebeurt, kun je vrij en bewust kiezen.

Tijdens deze 2-daagse training leer je een goede relatie met jezelf aan te gaan en te onderhouden. Een goede relatie met jezelf is een absolute voorwaarde voor een goede relatie met een ander. Met 'Oefening baart liefde' leg je de basis voor langdurige en diepgaande relaties gebaseerd op wederzijds respect, eerlijkheid en liefde!

Trainers
Barbara Veldt is partner bij RAAK. Zij is werkzaam als GZ-psycholoog, systeemtherapeut, trainer en coach zingeving. Meer info op www.wijzijnraak.nl

Sacha Entius is oprichter van Danskracht. Als dans-/bewegingstherapeut, trainer en coach geeft zij individuele begeleiding aan vrouwen en geeft trainingen en workshops voor groepen.

RAAK en Danskracht werken op verschillende manieren aan hetzelfde doel; mensen helpen zich goed te voelen, zich vrij te voelen, ruimte te voelen. Omdat JIJ belangrijk bent.


Aanmelden
Aanmelden kan via deze link. Na aanmelding ontvang je van ons alle informatie.

Info
Voor vragen kun je Barbara mailen op barbara@wijzijnraak.nl en Sacha op sacha@danskracht.nl
© 2011 Danskracht. Alle rechten voorbehouden